Volledig scherm
Scheidsrechter Pol van Boekel heeft het aan de stok met Luuk de Jong van PSV en Timo Letschert van FC Utrecht. © ANP

De Jong en Van Bommel zien arbitrage twee strafschoppen missen: ‘Voor de scheidsrechter is het ook lastig’

Luuk de Jong stond de pers na FC Utrecht - PSV (2-2) met gemengde gevoelens te woord. Zijn ploeg liep dankzij twee goals van De Jong een punt uit op Ajax, maar dat hadden er volgens de PSV-spits drie moeten zijn. ,,Dus dan is een gelijkspel gewoon jammer.”

De Jong vond voor de camera van FOX Sports dat beide ploegen zich mochten beklagen bij de arbitrage. Hij werd in de eerste helft zelf overduidelijk bij het shirt gepakt door Letschert, maar zowel scheidsrechter Pol van Boekel als de VAR vonden het te licht voor een strafschop. ,,Er wordt dan gezegd: je hoeft niet iemand vast te houden aan het shirt. Dat was bij mij twee keer wel het geval en is gewoon niet nodig. Maar goed, ik weet ook wel dat het lastig is om te beoordelen voor een scheidsrechter.”

De Jong zag dat de thuisploeg bij een beuk van Dumfries tegen Gustafson ook een penalty werd onthouden. ,,Ik zag het gebeuren en je kunt 'm geven, inderdaad. Maar dan moet hij de bal in de eerste helft ook bij ons op de stip leggen.”

Volledig scherm
© BSR Agency

De Jong vond dat PSV een moeilijke middag had. ,,Je komt snel 2-0 achter en er dan moeilijk doorheen, ze speelden heel compact. Uit de eerste twee kansen die ze krijgen scoren ze en dan wordt het gewoon moeilijk.” Dat hij er voor zorgde dat PSV toch nog een punt pakte, kon De Jong niet tot tevredenheid stemmen. ,,Oké, we zijn iets uitgelopen, maar je wilt Ajax hier gewoon op acht punten zetten. Daar baal je van. Er had meer in gezeten.”

Van Bommel: Twee duidelijke penalty's

PSV-trainer Mark van Bommel sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. ,,Bij Luuk was het een duidelijke penalty bij een 1-0 stand. Zijn shirt is aan gort. Dat is gewoon bewust, het trekken aan iemand shirt. Bij Denzel (Dumfries) is het onbewust, maar het is er ook één.”

Een punt gewonnen, reageerde Van Bommel op de comeback van zijn ploeg. ,,Ja, daar kan ik niets anders van maken.”

Volledig scherm
© BSR Agency

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6979 stemmen