Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

‘De kans is groot dat Dilrosun gaat debuteren’

Javairo Dilrosun kan debuteren voor het Nederlands elftal, zo heeft bondscoach Ronald Koeman vanmiddag aangegeven op de persconferentie. ,,Dilrosun, de kans is groot dat hij minuten maakt.”

,,Ja, zijn trainer is kritisch op hem. Maar wij hebben Javairo aan het werk gezien. Arnaut Groeneveld is geblesseerd en hij is zijn vervanger. De berichten vanuit Jong Oranje over hem waren positief. Ik heb hem zaterdag op televisie gezien. Hij toont dat hij een talent is. En ik ga deze lieve jongen leren kennen. Lieve jongen? Zo kwam hij wel binnen.’’

Ook Kenny Tete is er weer bij, nu hij bij Olympique Lyon weer in actie komt. ,,Ik was blij dat Tete weer twee wedstrijden heeft gespeeld. Bij Oranje heeft hij goed gespeeld en dat vind ik belangrijk. Ik vind Tete de meest complete rechtsback van mijn hele lijstje.”

Koeman plaatst daarnaast een kanttekening bij Quincy Promes. ,,Ik vind Promes niet zo goed in Oranje als bij zijn club. Hoe dat kan, is moeilijk te zeggen. Ik vond zijn invalbeurt tegen België beter dan daarvoor. Voor hem is het belangrijk dat hij nog meer gaat spelen bij Sevilla. We zijn ook gaan kijken naar Davy Klaassen bij Werder. We kijken weer naar hem en dat hebben we een tijd niet gedaan.” Koeman verklaart ook waarom hij Ruud Vormer van Club Brugge niet heeft geselecteerd. ,,We hebben op de plek waar ik hem liet spelen geen middenvelder staan, maar meer een aanvaller.’’

Luister naar de voorbeschouwing van Sjoerd Mossou, Mikos Gouka en Maarten Wijffels op de komende duels van Oranje met Hidde van Warmerdam:

Volledig scherm
Kenny Tete (r) in duel met Andrej Kramaric van Hoffenheim in de Champions League © AFP
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie