Volledig scherm
Matthijs de Ligt (l) in actie tegen Duitsland. © EPA

De Ligt: We hadden tot het einde geconcentreerd moeten blijven

Matthijs de Ligt vierde zondag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland zijn eerste doelpunt in het Nederlands elftal. Volgens de verdediger was het echter lekkerder geweest als Oranje ook een punt had overgehouden aan het duel in Amsterdam. ,,We hadden tot het einde geconcentreerd moeten blijven. Dit is heel zonde”, zei hij bij de NOS over de late 2-3 van Nico Schulz.

,,De eerste helft stonden we niet goed. We wisten niet precies hoe ze zouden spelen. De druk van voren en achter was er niet. Daardoor konden zij in een grote ruimte voetballen”, analyseerde de verdediger de eerste helft waarin de Duitsers twee keer scoorden. ,,Dan zul je compacter moeten spelen om het hen moeilijk te maken.”

Oranje liet een andere tweede helft zien, waarin het zich terugknokte tot 2-2. ,,De eerste helft speelden we met een bepaalde angst. In de tweede helft moet je toch wat, je staat met 2-0 achter”, zei De Ligt. ,,Dan zie je dat we goed voetballen. Het was alleen een helft te laat.”

  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.