Dit zijn de voorspellingen van Mounir El Allouchi (NAC): 'Mijn oude club, Helmond Sport, heb ik zeker goed'

profeet van de weekElke week voorspelt een speler in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend. Deze week is het de beurt aan NAC-middenvelder Mounir El Allouchi. 

Het was kommer en kwel, afgelopen week in het Rat Verlegh Stadion. Op eigen veld werd het NAC van El Allouchi aan alle kant overklast door Excelsior. Het resulteerde in een 0-2 nederlaag, tot afgrijzen van de sympathieke middenvelder. ,,Ik had er veel meer van verwacht. Het was een matige wedstrijd van onze kant, maar gelukkig hebben we nu een wedstrijd om het recht te zetten."

De Bredanaars moeten dan wel afrekenen met Feyenoord, notabene in de Kuip. Dat dat mogelijk is, bewezen El Allouchi en zijn teamgenoten afgelopen seizoen. Toen boekte NAC een sensationele zege (0-2). ,,We hebben historie geschreven. Een mooie wedstrijd, misschien wel de mooiste van het jaar." 

El Allouchi is optimistisch over de kansen van zijn oude ploeg Helmond Sport, waar NAC-talenten Bart Meijers, Richelor Sprangers, Diego Snepvangers en Bodi Brusselers spelen. ,,Mijn oude club, die heb ik zeker goed."

De Brabantse derby tussen PSV en Willem II gaat een prooi zijn voor de landskampioen, verwacht El Allouchi. ,,Willem II heeft 5-0 gewonnen, maar PSV is te stabiel."

Helemaal zeker over zijn voorspelling bij het duel tussen FC Eindhoven en Almere City is de middenvelder overigens niet. ,,Ik twijfel nog een beetje." Lachend: ,,Dan maar acht goed!"

Volledig scherm
Mounir El Allouchi in actie. © Pro Shots
  1. Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

    Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

    Het kampioenschap heeft FC Twente uit alle hoeken van de voetbalwereld felicitaties opgeleverd. De opmerkelijkste huldeblijk kwam van een ‘oud-lid'. Eljero Elia, van 2007 tot 2009 twee seizoenen speler van de club uit Enschede, schreef een emotionele ‘brief’ op zijn instagram-account, waarin hij trots is speler van FC Twente te zijn geweest. ,,De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede.”