Dumfries na bekerechec PSV: Als ik het tegengif had zou ik het gebruiken

VIDEOPSV-aanvoerder Denzel Dumfries had na de 2-0 bekernederlaag tegen NAC het gevoel dat hij een cassettebandje afspeelde. ,,We  begonnen slap, laten hen in de wedstrijd komen. Het is een repeterend verhaal. En dan kom je ook nog eens met tien man”, aldus Dumfries bij FOX Sports.

Hoe het nu verder moet met PSV, weet Dumfries ook niet. Onder Ernest Faber, die de ontslagen Mark van Bommel opvolgde, loopt het ook nog steeds niet. ,,Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken. Maar we blijven vechten. Wij moeten gewoon door. Kunnen niet opgeven, dat is niet des PSV.”

Dumfries geeft boze PSV-fans groot gelijk. ,,We speelden niet goed, moeten goed in de spiegel kijken, maar dat hebben we wel vaker gezegd.  Dit is PSV-onwaardig.”

In de competitie heeft PSV een achterstand van liefst 12 punten op koploper Ajax en dan vandaag ook nog de bekeruitschakeling door eerstedivisionist NAC. Wat nu? Dumfries: ,,We moet proberen zo hoog mogelijk te eindigen.”

Volledig scherm
© ANP Sport

Nick Viergever wist het na de zoveelste klap voor PSV ook even niet meer. ,,Het is een repeterend verhaal. We laten onszelf en de fans vallen.”

PSV had goede hoop het nieuwe jaar sterk te beginnen. ,,We hebben in Qatar een uitstekend trainingskamp gehad. We begonnen met frisse energie en frisse moed. Dit is niet hoe je wilt beginnen”, aldus Viergever, die in Breda als linkerverdediger speelde. 

NAC kwam kort na rust op voorsprong. PSV was daarna niet meer in staat wat terug te doen. ,,Bij tegenslag sluipt dat er blijkbaar bij ons in. Er gaan te veel dingen fout. Dit is zwaar onder ons niveau, het is beschamend.”

Nick Viergever (rechts).
Volledig scherm
Nick Viergever (rechts). © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

,,We moeten elkaar stimuleren, met elkaar bezig zijn”, vervolgde Viergever. ,,We kunnen zoveel beter. We staan terecht waar we staan. Hoe het nu verder moet? Ik weet het nu ook even niet. We zullen ons weer moeten oprichten.”