Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Rayhi won gisteren met Sparta de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs om promotie naar de eredivisie. TOP Oss werd in eigen stadion met 0-2 verslagen. © BSR Agency

Eindhovenaar Rayhi wordt meer en meer een grote jongen: ‘Dit seizoen bij Sparta beste tot nu toe’

Mohamed Rayhi (24) wekte op een gegeven moment de interesse van een club uit de Italiaanse Serie A, maar stond gisteren dankzij Henk Fraser 'gewoon' in de halve finale van de play-offs tegen TOP Oss (0-2 winst). De Eindhovenaar heeft bij Sparta zijn draai gevonden. ,,Ik wil terug naar de eredivisie."

Nee, de keuze was voor Mohamed Rayhi niet zo moeilijk afgelopen zomer. Na drie seizoenen was zijn contract bij NEC afgelopen en kon hij zijn transfervrije status bij tal van clubs verzilveren, ook in het buitenland. Maar de dribbelaar uit Vlokhoven is nog lang niet klaar in Nederland, vooral niet met de eredivisie. Met NEC speelde hij er al eens en die club wilde ook graag mét hem de ambitie om te promoveren waarmaken. Maar Rayhi zelf dus niet. ,,Qua ambitie is er inderdaad niet zoveel verschil tussen NEC en Sparta. Ze willen allebei zo snel mogelijk terug naar de eredivisie. Maar bij Sparta werd Henk Fraser trainer. Dat maakte de keus simpel", zei Rayhi gisteren.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen