Ernest Faber.
Volledig scherm
Ernest Faber. © BSR Agency

Ernest Faber bikkelhard voor PSV: ‘Ik ben heel pissig’

Afgang bij NACErnest Faber stak zijn frustraties na de afgang in Breda niet onder stoelen of banken. De interimtrainer van PSV, die het overnam van de ontslagen Mark van Bommel, maakte na de 2-0 bij NAC niet alleen een aangeslagen indruk, hij kapittelde ook de instelling van zijn selectie. ,,Dit was in de tweede helft een schandalig optreden.”

Of het seizoen van PSV mislukt is, wilde Faber miet zeggen. ,,Er zijn nog genoeg wedstrijd om er iets van te maken. De spelers kunnen nog laten zien wat ze waard zijn, want dat heb ik vanavond gemist. Ik zag geen ploeg die naar eer en geweten zich voor de volle honderd procent voor de club inzet. Dit was PSV onwaardig. Je moet trots zijn om voor PSV te spelen. Straal dat uit. Natuurlijk ben ik pissig”, zei de trainer.

Het bekertoernooi moest juist nog iets van het seizoen van PSV maken. Dat was niet te zien, vond Faber. ,,Ik ben dertien jaar aan de club verbonden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Pak je verantwoordelijkheid, laat zien wat je waard ben. Doe het uiterste er iets van te maken. Ik heb dat niet gezien.”

Bekijk de samenvaatting van NAC-PSV (Premium)

Faber zei ook dat hij leiders mist, spelers die opstaan bij tegenslag. ,,We kunnen trainen wat we willen, de knop moeten de spelers zelf omzetten.” De trainer lijkt ook spelers te gaan slachtofferen. In de catacomben liet hij zich ontvallen zich wellicht meer op talentvolle spelers te gaan richten de komende tijd. Faber is bij PSV hoofd van de jeugdopleiding, een functie die hij na dit seizoen weer inneemt. 

PSV moet zich de resterende maanden richten op een zo hoog mogelijke eindrangschikking in de eredivisie. Voorlopig is PSV vierde.

Bekijk hier de reactie van Denzel Dumfries: ‘Ik heb er geen woorden voor’:

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.