Volledig scherm
Ashleigh Weerden stoomde meerdere keren op aan de linkerkant, maar zonder succes. © BSR Agency

Europees avontuur voetbalsters FC Twente eindigt met nipte nederlaag

Het Europese avontuur van FC Twente Vrouwen zit erop. Wolfsburg won vanavond maar nipt de return in Enschede (0-1), maar door de eerdere 6-0 zege in Duitsland was het nooit spannend.

Bij Twente maakte de 17-jarige Ella Peddemors haar basisdebuut in de Champions League. Dat ging ten koste van de basisplek van routinier Maud Roetgering. 

Wolfsburg was in de Grolsch Veste veelal aan de bal, toch leidde dat lange tijd niet tot grote kansen. De meeste dreiging kwam in de beginfase van Ashleigh Weerden. De buitenspeelster stoomde meerdere keren op vanaf links. Wolfsburg had echter even later aan één kans genoeg. Na een mislukte doelpoging schoot Anna Bläse in de rebound alsnog raak: 0-1.

Na een klein half uur had Weerden de 1-1 kunnen maken, maar haar doelpoging belandde in de handen van keepster Lindahl. Ook Wolfsburg kreeg kansen. Toch hield Twente de schade beperkt en was het na rust zelfs opnieuw dichtbij een treffer. Davinia Vanmechelen schoot maar net voorlangs en ook een poging van Weerden miste precisie. 

Rode kaart

In de slotfase moest Twente plots verder met tien. Danique Ypema had met haar arm de bal van de doellijn gehaald. Ze kreeg rood en Wolfsburg mocht aanleggen vanaf elf meter. Maar Daphne van Domselaar voorkwam een tweede Duitse treffer. Twente scoorde weliswaar niet, maar de 1-0 nederlaag voelde toch enigszins als een overwinning.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen