Volledig scherm
© ANP

FC Emmen staakt kaartverkoop vanwege Ajax

De prestaties van Ajax in de Champions League houden de gemoederen bezig. Omdat de wedstrijden van de 33e en voorlaatste speelronde in de eredivisie mogelijk worden verplaatst, besloot FC Emmen donderdag de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen uit te stellen. 

,,In verband met een eventuele verplaatsing van de wedstrijden in speelronde 33, gaat de ticketverkoop donderdagmiddag niet door. Houd uw mail, de website en social media in de gaten!’', meldt FC Emmen aan de supporters. 

De wedstrijd tussen Emmen en Groningen staat gepland voor zondag 28 april. Ajax speelt die dag in Doetinchem tegen De Graafschap. Omdat de Amsterdammers enkele dagen later voor het eerst aantreden in de halve eindstrijd van de Champions League, is het plan alle negen wedstrijden van die speelronde in de eredivisie te verplaatsen.  

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.