Volledig scherm
FC Twente viert de zege © Niels Boersema

FC Twente gaat resoluut voor halve finale

De plek in de kwartfinales van de KNVB-beker is een mooi extraatje voor FC Twente. De ploeg uit de eerste divisie richt zich dit seizoen vooral op de competitie, maar zal er woensdag in het duel met Willem II alles aan doen om de laatste vier te halen.

,,Het is geen geheim dat de competitie voor ons prioriteit heeft, maar we kunnen morgen de halve finale van de beker halen", keek trainer Marino Pusic vooruit. ,,Dan moet je daar voor gaan."
FC Twente kan de komende tijd geen beroep doen op Rafik Zekhnini. De aanvaller liep vrijdag tegen Jong FC Utrecht een hamstringblessure op en is weken niet inzetbaar.

Willem II mist woensdagavond Jordens Peters en de nog niet fitte Donis Avdijaj. Trainer Adrie Koster is onder de indruk van FC Twente. ,,Na een moeilijke start hebben ze hun draai gevonden. Het is veelzeggend dat ze hun laatste vijf wedstrijden hebben gewonnen en daarin maar een goal tegen kregen. Ik vind ons daarom ook niet de uitgesproken favoriet voor de overwinning.''

Volledig scherm
Marino Pusic (l). © Erik Pasman
  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'