Volledig scherm
FC Twente-fans vieren feest met de spelers. © ANP

FC Twente krijgt boete voor veldbestorming na behalen titel

FC Twente moet een boete van 7500 euro betalen omdat supporters na de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Jong AZ het veld op kwamen om feest te vieren met de spelers. De club uit Enschede accepteerde het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Twente haalde op tweede paasdag, maandag 22 april, het kampioenschap in de eerste divisie binnen dankzij een gelijkspel in de eigen Grolsch Veste tegen Jong AZ (0-0). Een jaar na de degradatie uit de eredivisie dwong de landskampioen van 2010 daarmee een terugkeer op het hoogste niveau af.

Na het laatste fluitsignaal kwamen heel wat supporters het veld op, hoewel Twente nadrukkelijk had verzocht dat niet te doen uit angst voor straf van de KNVB. De aanklager hield het bij een boete. Hij had als schikking ook kunnen voorstellen om enkele delen van de tribune leeg te houden bij een thuiswedstrijd van de Tukkers.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.