Queensy Menig juichend voor PEC Zwolle.
Volledig scherm
Queensy Menig juichend voor PEC Zwolle. © ANP

FC Twente legt buitenspeler Queensy Menig vast

FC Twente heeft Queensy Menig vastgelegd. De 24-jarige buitenspeler wordt op dit moment gekeurd. Hij gaat in Enschede een contract voor twee jaar tekenen.

Mening zat sinds vorige week zonder club, omdat hij zijn contract had laten ontbinden bij het Franse Nantes. Daardoor is hij transfervrij. Menig komt uit de opleiding van Ajax en maakte in Nederland vooral indruk bij PEC Zwolle. In 2018 verhuisde hij naar Frankrijk, maar bij Nantes kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

FC Twente had met Aitor, Keito Nakamura en Rafik Zekhnini drie buitenspelers. Met de komst van Menig heeft trainer Gonzalo Garcia een dubbele bezetting.

  1. Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Podcast | ‘Als eredivisie sta je voor gek door gebrek aan eenheid’

    Er gebeurt zoveel in voetballand, dat het tijd is om het terugblikken even vooruit te schuiven en een blik op de actualiteit te werpen. In deze AD Voetbalpodcast hebben Ajax-watcher Freek Jansen, PSV-watcher Maarten Wijffels en Feyenoord-watcher Mikos Gouka het onder leiding van Hidde van Warmerdam over het gebrek aan eenheid in de Eredivisie, de verschillende meningen over doorspelen of niet, de situatie in de Premier League en Duitsland als gidsland.