Een leeg stadion is een rampscenario voor FC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg stadion is een rampscenario voor FC Twente. © Carlo ter Ellen DTCT

FC Twente moet opnieuw flink saneren: ‘Spelersbudget met twee miljoen euro omlaag’

Een kleinere selectie, minder budget, een investeringsstop en snijden in de spelerskosten. Als het publiek niet mag komen, moet FC Twente wederom flink saneren. „Dan wordt het een heel moeizaam jaar en ontsnappen we niet aan rigoureuze maatregelen.”

Quote

We zijn door alle bezuinigin­gen van de laatste jaren al een uitgekne­pen citroen. We hebben echt alles op de kop gehouden

Paul van der Kraan, Algemeen directeur FC Twente

Elke voetbalclub heeft op dit moment moeite het hoofd boven water te houden, maar bij FC Twente is de worsteling door de schuldenlast uit het verleden extra zwaar. „Onze uitdaging is gigantisch, omdat we door de bezuinigingen van de voorbije jaren al een uitgeknepen citroen zijn”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. „We hebben ons kostenniveau al drastisch teruggebracht na de degradatie. Dit seizoen hebben we de kosten verminderd van 31 miljoen naar 28 miljoen en is het inkomstenniveau van 24 naar 26 miljoen gegaan. Daarvoor hebben we alles gedaan wat we konden. We hebben bezuinigd op ons personeel, we hebben over alles wat we huren onderhandeld, we hebben met alle leveranciers onderhandeld, we hebben alles op de kop gehouden, echt de hele ronde  is gedaan. We zijn daar net mee klaar en hebben zelfs potjes van 1000 euro weten te halveren. En nu moeten we helemaal opnieuw alles langs. De mensen zien ons binnen een jaar alweer aankomen…”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.