Jan-Arie van der Heijden.
Volledig scherm
Jan-Arie van der Heijden. © Pim Ras Fotografie

FC Twente wil Van der Heijden

FC Twente wil Jan-Arie van der Heijden naar Enschede halen. De verdediger van Feyenoord komt in de Kuip niet meer aan spelen toe en bovendien keren eerdaags de centrumverdedigers Edgar Ié en Sven van Beek weer fit terug bij de selectie. 

Door Mikos Gouka

Daarnaast heeft Feyenoord met Marcos Senesi en George Johnston al twee linksbenige centrale verdedigers in de selectie. De Rotterdammers hopen nog wat salaris te kunnen besparen als FC Twente Van der Heijden tot het einde van het seizoen huurt. Dat zou, net als eerder bij Kenneth Vermeer (LA FC) en Calvin Verdonk (eveneens FC Twente), tenminste wat extra ruimte in het salarisbudget van de ploeg kunnen creëren. De grenzen van dat budget zijn afgelopen zomer meer dan ooit opgezocht.

Eerder raakte Feyenoord de overbodige Liam Kelly al kwijt aan Oxford United. De Ier verdiende in de Kuip 650.000 euro. Oxford United hoefde geen salariskosten over te nemen. Feyenoord hoopt dat de middenvelder zo goed presteert in de Championship dat het de kleine Ier na het seizoen misschien nog kan verkopen.

Liam Kelly.
Volledig scherm
Liam Kelly. © BSR Agency