Volledig scherm
Stadion Galgenwaard FC Utrecht © ANP

FC Utrecht wil Galgenwaard snel in eigen beheer hebben

FC Utrecht hoopt op korte termijn eigenaar te zijn van Stadion Galgenwaard. De club heeft een bod uitgebracht, maar weet dat er hobbels op de weg liggen.

In de huidige situatie betaalt FC Utrecht per seizoen 1,4 miljoen euro voor het pakket huurovereenkomsten met Stadion Galgenwaard, maar bijvoorbeeld ook de fanshop en catering.

Met de aankoop van Stadion Galgenwaard zou een droom van grootaandeelhouder Frans van Seumeren uitkomen. Hij zou graag zien dat zijn FC Utrecht een eigen stadion heeft en daar commercieel van kan profiteren. Daarom heeft de club een bod uitgebracht bij de eigenaren van het stadion, die onder aanvoering staan van Jan Spelt.

Volgens Van Seumeren zit de complexiteit in het feit dat je het stadion niet ‘los’ koopt. ,,Ook de kantoren en de parkeerplekken rondom het stadion spelen er een rol in. Dat zijn de dure componenten”, vertelt de ondernemer, die na ongeveer twee maanden praten met Spelt vooralsnog niet meer dan goede hoop heeft dat het plan rond komt. Als beide partijen het eens worden over de aankoopprijs, hoopt Van Seumeren op een deal in ‘twee of drie maanden als het allemaal meezit’.

Volledig scherm
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht. © Foto Ruud Voest