Leroy Fer in zijn vorige periode bij Feyenoord.
Volledig scherm
Leroy Fer in zijn vorige periode bij Feyenoord. © Pim Ras Fotografie

Fer na acht jaar terug in oefenduel Feyenoord tegen Karslruher SC

Feyenoord klopte het Duitse Karlsruher SC zaterdagmiddag met 1-0. Met een helftje tegen club uit de Tweede Bundesliga maakte Leroy Fer bijna acht jaar na zijn laatste optreden zijn rentree bij de Rotterdammers. 

Door Mikos Gouka 

De middenvelder traint al bijna twee weken mee bij de club waar hij opgroeide in de hoop een contract af te dwingen. De Rotterdammers willen dat Fer bewijst dat zijn knieblessure geen belemmering meer vormt. Op het trainingsveld liet Fer al zien dat hij fitter is dan werd gedacht.

In een besloten oefenwedstrijd op het trainingscomplex 1908 liet trainer Jaap Stam slechts een paar spelers opdraven die serieus in aanmerking komen voor een basisplaats bij de competitiestart. Sven van Beek was aanvoerder, Ridgeciano Haps, Yassin Ayoub en Sam Larsson kregen eveneens een basisplaats.

In het doel stond wederom Nick Marsman, want Justin Bijlow beleeft een mislukte voorbereiding met een voetblessure. Jordy Wehrmann, Wouter Burger, Naoufal Bannis, Lutsharel Geertruida en Luis Sinisterra mochten eveneens opdraven.

Leroy Fer in het Feyenoord-shirt:

Haps zorgde al snel voor de 1-0 door een uithaal van afstand in de linkerbenedenhoek te laten ploffen. Fer verdween halverwege naar de kant, jeugdspeler Ramon Hendriks verving hem. Na ruim een uur mochten ook Haps, Ayoub, Wehrmann, Larsson, Sinisterra en Bannis naar de kant.

Stam bracht Hall, Bouchataoui, Hansson, Summerville, Touré en Azarkan. De trainer werkt na een roerige week rustig verder naar de start van de competitie. Stam zag tot zijn verbazing algemeen directeur Jan de Jong opeens verdwijnen en president-commissaris Toon van Bodegom zwart op wit verklaren dat er investeerders op weg zijn naar de Kuip. Of dat deze zomer allemaal nog iets oplevert voor Stam in de zin van echte versterkingen in plaats van alleen maar transfervrije spelers, is onduidelijk. De trainer weet in elk geval dat Nicolai Jørgensen nog minimaal vier tot zes weken niet beschikbaar is.

Dat was tegen Karslruher SC, ook in januari al verslagen door Feyenoord tijdens het trainingskamp in Marbella, geen problemen op. Destijds won Feyenoord met 2-4, maar wel met Robin van Persie als afmaker in de punt. Over die extra klasse kan Stam niet meer beschikken en de opvolgers hebben moeite om het stokje over te nemen. Sterker nog, de Duitsers kregen volop kansen op de 1-1, maar Nick Marsman keepte een prima partij in het doel van de Rotterdammers.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”