Volledig scherm
Marcos Senesi is tegen een reclamebord beland en loopt daarbij een breukje op in zijn onderarm. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord denkt aan brace voor Marcos Senesi

Feyenoord hoopt dat Marcos Senesi op zondag 24 november in de uitwedstrijd tegen FC Groningen ondanks zijn botbreuk weer inzetbaar is. De 22-jarige Argentijn liep zondag in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een breuk op in de onderarm.

De arm is in het Erasmus Medisch Centrum in het gips is gezet. Die blessure noopte de verdediger om de interlandverplichtingen met Jong Argentinië af te zeggen. De breuk is, zoals ze dat noemen, wel gunstig, een zogenaamde ‘mooie breuk’.

De medische staf van Feyenoord bekijkt de mogelijkheden of de centrale verdediger, die tegen RKC de winnende goal maakte, de komende maanden gewoon inzetbaar is met een brace om zijn onderarm. Met een dergelijk verband speelde bijvoorbeeld ook spits Nicolai Jørgensen lange tijd toen hij een polsbreuk had.

De Eredivisiepodcast! ‘Ze moesten Senesi met een lasso van het veld halen’

Trainer Dick Advocaat hoopt ook dat Senesi weer inzetbaar is over twee weken. De Portugees Edgar Ié, die tegen Young Boys een hamstringblessure opliep, komt immers dit kalenderjaar ook al niet meer in actie. Eric Botteghin heeft een hamstringblessure, maar de verwachting is dat de Braziliaan weer fit is na de interlandbreak. Jan-Arie van der Heijden werd zondag tegen RKC gewisseld maar dat was omdat hij al een gele kaart op zak had en Advocaat het risico dat hij het veld uit gestuurd zou worden niet wilde nemen.

De Hagenaar zag maar weinig spelers vertrekken voor verplichtingen met de nationale teams. Alleen aanvoerder Steven Berghuis, Renato Tapia (Peru), Lutsharel Geertruida (Oranje onder 20 jaar) en de wisselspelers Tyrell Malacia (Jong Oranje), George Johnston (Schotland Onder 21) en Wouter Burger (Oranje Onder 19) ontbreken deze week op trainingscomplex 1908.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen