De Kuip.
Volledig scherm
De Kuip. © ANP Pro Shots

Feyenoord-fans verstoren PSV-aanval door gooien van tweede bal

Het Legioen speelde vanmiddag een grote rol bij de topper tussen Feyenoord en PSV (2-1). Niet alleen met gezang, maar ook op iets minder fraaie wijze. Bij de stand van 2-1 werd het spel even verstoord door een actie van een supporter. Slim of gemeen? Van allebei een beetje. 

Steven Bergwijn kreeg kort na zijn 2-1 ook een goede kans op de 2-2, maar Feyenoord-doelman Justin Bijlow bracht redding. Daarna leek er nog een rebound te komen, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük werd gedwongen om het spel stil te liggen omdat er vanuit het thuispubliek een tweede bal in het veld werd gegooid. Vooral PSV-rechtsback Denzel Dumfries maakte zich enorm boos richting het gedeelte van de fans waar de bal vandaan kwam. 

Stadionspeaker Peter Houtman verzocht de supporters van Feyenoord even later om geen ballen meer in het veld te gooien en deze bij de ballenjongens in te leveren, maar daar wenste niet iedereen aan mee te werken. 

Rik Elfrink on Twitter

Bergwijn met de kans op 2-2, maar Bijlow redt. Dan gooit iemand plots een bal in het veld..... Wat is dat nu weer voor actie? #feypsv

PSV on Twitter

75 - Wat gebeurt hier? Een levensgrote kans voor PSV op de gelijkmaker, maar dan gooit er plots iemand in het vak van de Feyenoord-supporters een tweede bal in het veld. #FEYPSV 2-1