Volledig scherm
© ANP Sport

Feyenoord kan in Europa League even aan de druk ontsnappen

Voor trainer Jaap Stam van Feyenoord vormt de Europa League dit seizoen vooralsnog een redelijk alternatief voor de competitie in eigen land. De huidige tiende plaats in de eredivisie levert de oud-international momenteel behoorlijk wat kritiek op. Succes in Europa kan de druk op Stam en zijn selectie wat wegnemen. Morgen wacht in Bern de pittige uitwedstrijd tegen Young Boys op een kunstgrasveld in Stade de Suisse.

Quote

Andere clubs halen spelers voor nog veel meer geld, die zitten ook op de bank, maar daar kraait geen haan naar.

Stam over Senesi

,,Of de Europa League ons seizoen moet redden? Wij geven niet op”, zei Stam. ,,Maar het klopt dat we er beter voor staan en volop meedoen in deze competitie.”

Feyenoord maakte begin deze maand indruk in de Europa League met een thuiszege tegen FC Porto (2-0). ,,Vooraf werden wij kansloos geacht. Wij gaan tegen Young Boys weer voor het maximaal haalbare. Aan ons om te laten zien hoe graag we dat willen.”

In de selectie van Feyenoord ontbreken verdediger Rick Karsdorp en aanvaller Nicolai Jørgensen, die afgelopen zondag in de teleurstellende thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) nog basisspelers waren. Beiden zijn wellicht voor zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax weer beschikbaar. Karsdorp heeft volgens Stam last van zijn lies en Jørgensen, net terug van een knieblessure, is uit voorzorg thuis gebleven. ,,Spelen hier op kunstgras is voor hem nu een veel te groot risico.”

Stam toonde begrip voor de kritiek op de Argentijnse verdediger Marcos Senesi, die tegen Heracles als debutant in het basisteam nog geen sterke indruk maakte. ,,Hij is voor een bepaald bedrag gehaald en iedereen roept om hem. Andere clubs halen spelers voor nog veel meer geld, die zitten ook op de bank, maar daar kraait geen haan naar. Bij een club als Feyenoord is dat anders. Soms zijn we heel snel in het geven van een oordeel.”

Vermoedelijke opstelling Feyenoord.
Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling Feyenoord. © AD

Bekijk hier de voorbeschouwing met clubwatcher Mikos Gouka: 

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport