Teleurstelling bij de spelers van Feyenoord na de 1-1 tegen Heracles.
Volledig scherm
Teleurstelling bij de spelers van Feyenoord na de 1-1 tegen Heracles. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Jens Toornstra 14'
  • Orestis Kiomourtzoglou 63'

Feyenoord morst ook punten tegen Heracles en blijft steken in rechterrijtje

De tik die Fortuna Sittard voor de interlandperiode uitdeelde aan Feyenoord bleek twee weken later nog altijd na te dreunen in de Kuip. De Rotterdammers voelden de 4-2 nederlaag in Limburg en slaagden er in eigen stadion niet in om Heracles Almelo de wil op te leggen. De 1-1 werd met een fluitconcert van de eigen aanhang geïncasseerd.

Door Mikos Gouka

Ook een schitterende openingstreffer van Jens Toornstra bleek niet voor de zo vurig gewenste rust in het spel van Feyenoord te zorgen. De ploeg van de geplaagde Jaap Stam liet het na de tweede treffer te produceren bij kansen van Luis Sinisterra en Steven Berghuis.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Heracles Almelo (Premium)

En toen na rust Orestis Kiomourtzoglu de gelijkmaker achter keeper Kenneth Vermeer schoot begon het bekende geroezemoes in de Kuip. De wetenschap dat de kwakkelende ploeg deze week op bezoek moet bij Young Boys én Ajax bezorgt het Legioen koude rillingen.

Stam had tegen Heracles basisplaatsen ingeruimd voor de Argentijn Marcos Senesi en verloren zoon Nicolai Jörgensen. De trainer was al sinds de komst van de speler van Jong Argentinië van plan om hem na de interlandperiode in te zetten. Senesi had sinds zijn entree in Rotterdam duidelijk aangetoond tijd nodig te hebben om te kunnen wennen aan Nederland, Rotterdam en Feyenoord. Dat bleek ook tegen Heracles waar de speler aanvankelijk nog vaak onwennig acteerde. Datzelfde kon ook worden gezegd van Jörgensen, die na lang blessureleed weer klaar is om te spelen, maar in balbezit slechts éénmaal de klasse van weleer liet zien toen hij de bal met de borst neerlegde voor Sinisterra.

Vermeer: Als we kansen blijven missen gaan de koppies omlaag.

Maar was het de twee spelers aan te rekenen, spelend in een elftal dat bepaald niet overloopt van het zelfvertrouwen? Een elftal dat zo opzichtig worstelt met zichzelf? Het slotoffensief moest dan alsnog de winnende treffer opleveren, broodnodig om het linkerrijtje van de eredivisie te kunnen bereiken. Ridgeciano Haps schoot met rechts maar heldhaftig optreden van Lennart Czyborra op de doellijn voorkwam de 2-1. Jörgensen kopte een voorzet van invaller Luciano Narsingh net over. Diezelfde Narsingh leek de winnende in de slotminuut achter keeper Janis Blaswich te frommelen, maar waar de bekende tune van het doelpunt in de Kuip al was ingestart, bleek de aanvaller de bal niet tussen de palen te hebben gekregen.

Met veertien punten uit tien wedstrijden blijft Feyenoord voorlopig steken op de tiende plaats in de eredivisie. Heracles (negende) heeft een puntje meer en houdt de Rotterdammers daarmee knap onder zich op de ranglijst.

Dessers over Feyenoord-duo: Scherp, maar na rust voor mij.

Marcos Senesi maakte aan de bal nog af en toe een onwennige indruk.
Volledig scherm
Marcos Senesi maakte aan de bal nog af en toe een onwennige indruk. © ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
Teleurstelling bij Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps na de 1-1.
Volledig scherm
Teleurstelling bij Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps na de 1-1. © ANP Sport
Feyenoord - Heracles.
Volledig scherm
Feyenoord - Heracles. © AD Sportwereld