Volledig scherm
© Stanley Gontha

Feyenoord trekt zich terug uit overleg: geen uitsupporters bij Klassiekers

Feyenoord werkt voorlopig niet meer mee aan het mogelijk maken van meereizende uitsupporters bij de Klassiekers. ,,Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel”, geeft de Rotterdamse club aan.

De afgelopen jaren hadden beide clubs, de gemeenten en supportersverenigingen regelmatig overleg om onder voorwaarden weer uitsupporters toe te laten bij de Klassiekers. Het doel was om het komende seizoen weer supporters mee te laten reizen.

,,De afgelopen weken ging het helaas meermalen mis. Zo werd zaterdag 25 mei Ajax Onder 19 tegen Feyenoord Onder 19 gestaakt, nadat familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd. Een week eerder was sprake van incidenten rond een wedstrijd tussen het Amsterdamse Swift en SC Feyenoord. Onder meer was toen sprake van ernstige spreekkoren en werden ruiten van de Feyenoord-bus ingegooid”, schrijft Feyenoord.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen