Luis Sinisterra wordt geblokt door PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten. Hij loopt hierbij zijn knieblessure op.
Volledig scherm
Luis Sinisterra wordt geblokt door PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten. Hij loopt hierbij zijn knieblessure op. © Pim ras Fotografie

Feyenoord zes tot acht maanden zonder Sinisterra

KnieblessureLuis Sinisterra heeft gisteren in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een zware knieblessure opgelopen. De medische staf van Feyenoord, die hem maandag onderzocht in het Erasmus Medisch Centrum, vreest dat hij zeker zes tot acht maanden uit de roulatie is.

De diagnose is gesteld na onderzoek door clubarts Casper van Eijck, vandaag in het Erasmus MC in Rotterdam. Sinisterra viel gisteren kort voor rust uit in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle, waar Feyenoord met 3-4 won dankzij ene late goal van de Slowaakse spits Robert Bozenik. 

Feyenoord nam Sinisterra in de zomer van 2018 voor een bedrag van 2 miljoen euro over van de Colombiaanse club Once Caldas. In zijn eerste seizoen in Rotterdam kwam Sinisterra tot slechts 48 speelminuten in de eredivisie (verdeeld over vijf invalbeurten) en twee wedstrijden in de KNVB-beker. Dit seizoen speelde Sinisterra al 32 wedstrijden in alle competities, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en acht assists. Van de 22 competitieduels tot nu startte hij 21 keer in de basis. 

Sinisterra debuteerde op 15 oktober 2019 in de nationale ploeg van Colombia. Hij deed toen 45 minuten mee in een 3-0 nederlaag in een oefeninterland tegen Algerije in Lille. 

Volledig scherm
© Pim ras Fotografie
Luis Sinisterra in actie tegen PEC Zwolle.
Volledig scherm
Luis Sinisterra in actie tegen PEC Zwolle. © ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport