Wesley Sneijder kopt de 2-1 binnen.
Volledig scherm
Wesley Sneijder kopt de 2-1 binnen.

FIFA zendt heerlijke WK-zege van Oranje op Brazilië opnieuw uit

WK 2010De FIFA is het Nederlands elftal goed gezind. Afgelopen weekend werd al de 1-5 zege van Oranje op Spanje tijdens het WK 2014 opnieuw uitgezonden op het Youtube-kanaal van de wereldvoetbalbond. Aankomend weekend is dat het geval met Nederland - Brazilië op het WK 2010.

Fans konden op Twitter stemmen welke wedstrijd van het WK 2010 in Zuid-Afrika zij nog eens terug wilden zien: de kwartfinale tussen Nederland en Brazilië of de WK-finale tussen Nederland en Spanje. Gelukkig voor de Nederlandse supporters ging de meerderheid van de stemmen naar het affiche tussen Oranje en Brazilië, die een in Nederlands oogpunt ‘iets fijnere’ uitkomst kende dan de andere keuze.

Voor de liefhebbers zijn er zondag en maandag ook nog twee wedstrijden volledig terug te zien. Zondag om 18.00 uur de kwartfinale tussen Brazilië en Frankrijk op het WK 1986 in Mexico en maandag om 20.00 uur de kwartfinale van het WK voor vrouwen in 1999 tussen de Verenigde Staten en China.

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.