George Cox kopt Fortuna Sittard naar de winst.
Volledig scherm
George Cox kopt Fortuna Sittard naar de winst. © Pro Shots / Marcel van Dorst
Fortuna Sittard FOR
1
EINDE
0
SC Cambuur CAM
 • 86' Goal George Cox

Fortuna dankt Cox en VAR voor verrassende overwinning op Cambuur

Fortuna Sittard – Cambuur leek af te stevenen op een gelijkspel. Maar in de slotfase pakte de ploeg van Sjors Ultee alsnog de zege dankzij een doelpunt van George Cox. Dit deed hij kort voordat Mitchell Paulissen namens de Friezen een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel: 1-0.

 1. Georginio Wijnaldum na buikgriepklachten bij Oranje: ‘Ik dacht dat het ging om een grap’
  Met video

  Georginio Wijnaldum na buikgriep­klach­ten bij Oranje: ‘Ik dacht dat het ging om een grap’

  Georginio Wijnaldum had aanvankelijk het idee dat hij in de maling werd genomen toen hij hoorde van de buikgriepklachten bij enkele Oranje-internationals deze week. ,,Ik dacht dat het ging om een grap. De jongens meldden zich af op de groepsapp, eerst Sven Botman en daarna Joey Veerman. Pas bij het ontbijt merkte ik dat het echt waar was. Maar dan nog mogen we onze fouten niet zo laten afstraffen", zei hij na het duel met Frankrijk (4-0).
 2. 
Zo ziet de Super League van de toekomst eruit: ‘Méér clubs moeten de garantie krijgen van méér duels’
  PREMIUM

  Zo ziet de Super League van de toekomst eruit: ‘Méér clubs moeten de garantie krijgen van méér duels’

  Het Europese topvoetbal zoals we dat kennen, gaat in de komende jaren onvermijdelijk veranderen. Maar welke kant gaat het op? In de serie ‘Oliesjeiks en Super Leagues’ schetst AD Sportwereld de gevaren én de kansen. Vandaag deel 2, met Bernd Reichart, de grote man achter de Super League 2.0. ,,De Super League zoals die nú op tafel ligt, wordt juist een open competitie voor zestig tot tachtig Europese clubs.”