France Football: geen shirt is mooier dan Ajax-tenue uit begin jaren 70

Het voetbaltijdschrift France Football, ook het brein achter de prestigieuze Gouden Bal-verkiezing, heeft het tricot dat Ajax droeg van 1971 tot 1973 uitgeroepen tot mooiste aller tijden. Ook het shirt waarin Oranje de WK-finale van 1974 verloor, haalde de top-drie.

In de jaren dat Ajax dat shirt droeg, won de club de Europa Cup I driemaal op rij (1971-1973). Het minimalistische shirt, met een rode baan en witte mouwen, versloeg in de interne verkiezing van France Football alle uitdagers. Ook het Oranje-tenue in 1988, toen het EK werd gewonnen, haalde de top-vijftig met de veertigste plek. Het shirt van Ajax in het succesvolle seizoen 2018/2019 werd door France Football ingedeeld op de 49ste plek.

Het tenue dat volgens France Football het mooiste aller tijden is.
Volledig scherm
Het tenue dat volgens France Football het mooiste aller tijden is. © Twitter.com/AFCAjax
  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.