Volledig scherm
Henk Fraser gaat op de schouders na promotie naar de eredivisie. © BSR Agency

Fraser langer coach van Sparta: nieuw contract op Het Kasteel

Henk Fraser blijft langer coach van Sparta Rotterdam. Dat laat de club vandaag weten. De hoofdcoach verlengt zijn contract met één seizoen, waardoor hij nu tot medio 2021 onder contract staat op Het Kasteel.

Henk Fraser is sinds vorig seizoen coach van Sparta Rotterdam. Daar zorgde Fraser, die eerder coach was van ADO Den Haag en Vitesse, meteen voor promotie naar de eredivisie. Met acht punten uit de eerste vijf wedstrijden zijn de Rotterdammers ook in de eredivisie uitstekend aan het seizoen begonnen. 

De contractverlenging van Henk Fraser bij Sparta staat niet op zich. Binnen de muren van Het Kasteel bestaat alom tevredenheid over het werk van de coach. ,,Vanuit onze kant is het duidelijk dat de sportieve prestaties goed zijn", laat technisch manager Henk van Stee weten op de clubwebsite. ,,Natuurlijk was er de intentie van beide partijen om met elkaar door te gaan. Naast de prestaties zien we ook de ontwikkeling van onze spelers. Door nu al vroegtijdig zekerheid te hebben over een langer verblijf van Fraser creëren we rust en duidelijkheid voor iedereen. We weten heel goed dat het nog een lastig seizoen kan worden, maar wij spreken het vertrouwen uit in Henk, zijn staf en de spelers dat we onze sportieve doelstelling gaan halen,” aldus Van Stee.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Henk Fraser en Bryan Smeets. © BSR Agency

Transfersom

Met het langer vastleggen van Fraser anticipeert Van Stee al in een vroeg stadium op mogelijke belangstelling voor de oefenmeester, die in de voetballerij indruk maakt met zijn prestaties en realistische, nuchtere manier van doen. Mocht er komende zomer belangstelling komen voor Fraser, dan kan Sparta een transfersom vragen. Al bestaat van beide kanten de intentie om het contract uit te dienen.

Fraser zelf is ook blij met zijn contractverlenging: ,,Allereerst voel ik me prima op mijn plek bij deze club. Ik heb het gevoel dat we nog meer kunnen bereiken bij Sparta, de club zit in de lift, dat zie je aan alles. In de komende jaren wil de club doorgroeien en ik blijf daar graag een belangrijk onderdeel van uitmaken.”

Bekijk hieronder de laatste aflevering van Panenka.