Volledig scherm
© BSR Agency

Frenkie de Jong: Soms het gevoel dat het te makkelijk gemaakt wordt

Frenkie de Jong vond de tweede helft van Oranje tegen Wit-Rusland (1-2) niet goed, maar zorgen maakte de middenvelder zich ook niet. 

,,We lieten ze terugkomen in de wedstrijd, dat is natuurlijk niet goed. Soms hebben we misschien het gevoel dat het ons te makkelijk gemaakt wordt. Dan worden we wat ongeconcentreerd. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de overwinning in gevaar zou komen”, aldus De Jong in het Dinamo-stadion in Minsk.

Bij rust leidde Oranje nog met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Georginio Wijnaldum. ,,Ze hielden de ruimtes niet zo klein en ze waren niet zo gedisciplineerd als Noord-Ierland donderdag”, vertelde De Jong over de Wit-Russen. ,,Er lag best veel ruimte. We kwamen vaak in goede posities om gevaar te stichten. Maar in de laatste fase waren we soms een beetje slordig.”

Bondscoach Ronald Koeman vond dat De Jong bij het tegendoelpunt in verdedigend opzicht meer had moeten doen. ,,We hebben het er nog niet over gehad. Ik moet het moment ook nog teruggezien”, zei De Jong. ,,Het spel kan natuurlijk een stuk beter. Het is ook niet zo dat je niets terugziet van wat wij willen en voor ogen hebben. Ik zie genoeg goede dingen. We winnen deze week gewoon twee keer en zijn heel dicht bij plaatsing. Ik denk dat het niet meer fout kan gaan. We moeten nu gewoon zorgen dat we het halen.”