Geëmotioneerde De Kogel krijgt bij terugkeer in Galgenwaard cheque van 24.000 euro

VideoVoor het eerst in jaren stond Leon de Kogel vanavond weer op het veld van Stadion Galgenwaard. De 27-jarige spits, die na een auto-ongeluk nooit meer kan voetballen, kreeg voor Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles een cadeau van FC Utrecht-aanvoerder Willem Jansen. In de rust mocht hij een cheque ter waarde van bijna 24.000 euro in ontvangst nemen.

Door Dennis van Bergen

,,Ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit is”, reageert Leon de Kogel, die op 11 juni van afgelopen jaar zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk op Malta. ,,Het voelt ongelooflijk fijn om zo’n geweldige steun in de rug te krijgen van de supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, de clubs waar ik mijn mooiste tijd als voetballer heb beleefd. Dit tekent maar weer eens wat voor mooie en betrokken volksclubs dit zijn.”

De Kogel, die tijdens zijn loopbaan ook speelde voor VVV en het Spaanse UE Cornellà, moest na zijn auto-ongeluk abrupt stoppen met profvoetbal. De vraag is zelfs of hij ooit nog normaal kan lopen. En alsof dat allemaal al niet ernstig genoeg is, raakte de Utrechter door het ongeluk ook nog eens in financiële problemen. Onder meer omdat UE Cornellà weigerde nog langer salaris uit te keren. Ook stuitte hij op bureaucratische rompslons.

,,Dat fans zo’n mooi bedrag voor me hebben ingezameld, is echt een geschenk voor me”, benadrukt de zichtbaar geroerde De Kogel. ,,Ik ben ze ongelooflijk dankbaar.”

De geste is een initiatief van FC Utrecht-aanhanger Carolien van Meel. Zij zette de actie op touw. Met het geld hoopt zij de zorgen voor De Kogel, die vastberaden is om als coach terug te keren in het profvoetbal, te verlichten.

Behalve de cheque, komen ook de opbrengsten uit programmaboekjes en kaartverkoop ten goede aan De Kogel. Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles wordt vanavond bijgewoond door enige honderden belangstellenden. 

Volledig scherm
© BSR Agency

FOX Sports on Twitter

💐 | Leon de Kogel wordt voorafgaand aan de wedstrijd tussen Jong @FCUtrecht en @GAEagles in het zonnetje gezet. De spits moest noodgedwongen stoppen na een ernstig auto-ongeluk. https://t.co/mjIMNIw4mS

Volledig scherm
© Foto Ruud Voest
Volledig scherm
© Foto Ruud Voest
Volledig scherm
© BSR Agency
Het programmaboekje van Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles met Leon de Kogel op de cover.
Volledig scherm
Het programmaboekje van Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles met Leon de Kogel op de cover. © BSR Agency
Leon de Kogel.
Volledig scherm
Leon de Kogel. © Erik van 't Woud
Het been van Leon de Kogel na zijn auto-ongeluk op Malta.
Volledig scherm
Het been van Leon de Kogel na zijn auto-ongeluk op Malta. © Hans Van Den Ham002