Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

‘Geloof niet dat we met een ander middenveld beter hadden gespeeld’

Ronald Koeman staat ondanks de stroeve wedstrijd achter zijn keuze om met Marten de Roon op het middenveld te starten. ,,Ik geloof niet dat we in de eerste helft met een ander middenveld beter hadden gespeeld of meer kansen hadden gecreëerd”, aldus de bondscoach na de late 3-1 zege op Noord-Ierland. 

Koeman zag ook hoe de Noord-Ieren een mannetje op Frenkie de Jong hadden gezet. ,,Daardoor hadden we wel op rechts een man over”, zei hij bij de NOS.  

De Roon kwam daardoor vaak aan de bal. De balcirculatie had van de bondscoach sneller gemogen. ,,We hadden bijvoorbeeld op rechts sneller via De Roon naar Dumfries gekund.” 

Met Donny van de Beek voor Marten de Roon en Donyell Malen voor Ryan Babel kwam er meer druk op het Noord-Ierse doel. Maar niet veel later sloegen de Britten via invaller Josh Magennis toe. Er ging volgens de bondscoach bij die goal veel mis. ,,De Ligt werkte slecht weg en Daley greep maar half in. Die bal had nooit voor mogen komen. Op zo’n momentje wachtte Noord-Ierland. Dat De Ligt het kopduel verliest: dat kan een keer gebeuren.”

Er was ook een compliment. ,,Memphis had het moeilijk centraal, op links had hij meer ruimte. Toen het 0-1 werd moet je alles of niet spelen. Uiteindelijk hebben we de rust bewaard. Als je in een moeilijke wedstrijd dan toch je stempel kan drukken... Grote klasse van Memphis. Misschien ga ik hem wat vaker aan de zijkant opstellen.”

Koeman deelde ook nog een sneer uit aan de tegenstander. ,,Het is eigenlijk schandalig voetbal wat ze spelen, verschrikkelijk om naar te kijken. Lang wachten met vrije trappen en doeltrappen... Maar zij deden het naar hun mogelijkheden prima.”

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie