Volledig scherm
Mark van Bommel en Toon Gerbrands. © BSR_AGENCY

Gerbrands na ontslag Van Bommel: ‘Het verval is PSV-onwaardig’

VideoPSV heeft Mark van Bommel ontslagen. De almaar voortdurende serie van negatieve resultaten vormt de basis voor dat besluit, aldus de eredivisieclub uit Eindhoven. PSV won slechts twee keer in zijn laatste twaalf wedstrijden. Gisteren ging de club onderuit in de Kuip tegen Feyenoord (3-1). Van Bommel zat 75 duels op de bank van PSV. Hij won er 44 en verloor er 17.

,,Het verval is te groot en PSV-onwaardig’’, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de site van PSV. ,,De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd vooropgestaan. De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.’’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord-PSV (Premium) 

PSV zal later vandaag de tijdelijke opvolger van Mark van Bommel bekendmaken. Waarschijnlijk schuift hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber tot de winterstop door. Hij zit dan woensdag in Veenendaal op de bank in de tweede ronde van de KNVB tegen GVVV en zaterdagavond tegen PEC Zwolle. 

Bekijk hier de reacties van Hugo Borst en Maarten Wijffels op het ontslag van Van Bommel:

Op 18 oktober stond PSV in de eredivisie nog gedeeld eerste met Ajax met 23 punten uit 9 eredivisieduels. Na de zege op VVV op 6 oktober (4-1) kwam de klad erin met een kansloze nederlaag in en tegen FC Utrecht op 19 oktober (3-0). De belangrijke aanvallers Steven Bergwijn en Donyell Malen raakten geblesseerd en plotseling kon PSV niet meer winnen. Vervolgens won PSV tot vandaag alleen van Heerenveen (24 november, 2-1) en Fortuna Sittard (7 december, 5-0).

De complete lijst sinds 19 oktober 
19 oktober: FC Utrecht - PSV 3-0 (eredivisie)
24 oktober: PSV - LASK Linz 0-0 (Europa League)
27 oktober: PSV - AZ 0-4 (eredivisie)
2 november: Sparta - PSV 2-2 (eredivisie)
7 november: LASK Linz - PSV 4-1 (Europa League)
10 november: Willem II - PSV 2-1 (eredivisie)
24 november: PSV-SC Heerenveen 2-1 (eredivisie)
28 november: Sporting-PSV 4-0 (Europa League)
1 december: FC Emmen - PSV 1-1 (eredivisie)
7 december: PSV - Fortuna Sittard 5-0 (eredivisie)
12 december: PSV - Rosenborg 1-1 (Europa League)
15 december: Feyenoord-PSV 3-1 (eredivisie)

Van Bommel, die eerst trainer Onder 19 was in Eindhoven, was bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. In zijn eerste jaar eindigde zijn ploeg als tweede, op drie punten van Ajax. In het bekertoernooi liet PSV zich toen verrassen door RKC Waalwijk. PSV staat halverwege de competitie tien punten achter op Ajax en AZ.

Volledig scherm
© BSR Agency