Rellen rondom de Galgenwaard in 2011: Politie en relschoppers (rechts op talud) op de afrit van de Waterlinieweg gaan de confrontatie aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen rondom de Galgenwaard in 2011: Politie en relschoppers (rechts op talud) op de afrit van de Waterlinieweg gaan de confrontatie aan. © Ramon Mosterd

Gratis koffie, wegafsluiting en héél veel politie: dit is nodig om FC Utrecht-Ajax rustig te houden

Alles en iedereen staat op scherp om rellen bij FC Utrecht-Ajax te voorkomen. Al zes weken bereiden veiligheidsmensen van beide clubs, politie en het openbaar ministerie zich voor op de meest risicovolle wedstrijd van het jaar. Om de supporters uit elkaar te houden, zijn rigoureuze maatregelen nodig. Want hooligans zoeken altijd naar gaatjes in de beveiliging.

  1. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
    PREMIUM

    Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

    Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.