Volledig scherm
Tom Beugelsdijk © ANP Pro Shots

Groenendijk grijpt in: Ook Beugelsdijk is basisplek kwijt

Fons Groenendijk grijpt fors in bij ADO Den Haag. Niet alleen Indy Groothuizen krijgt een reserverol, ook Tom Beugelsdijk zal zondag tegen AZ niet spelen.

Door Yorick Groeneweg

Om het tij te keren, overweegt Fons Groenendijk drie tot vier wijzigingen in zijn opstelling. De keeperswissel met Robert Zwinkels voor Indy Groothuizen was al bekend, nu is ook duidelijk dat Tom Beugelsdijk voorlopig op de bank zal moeten plaatsnemen. ,,Tom Beugelsdijk staat normaal altijd in de basis, maar hij is te vaak betrokken bij tegengoals en krijgt te veel gele kaarten”, aldus Groenendijk, die waarschijnlijk kiest voor Nick Kuipers als zijn vervanger.

Afgelopen zondag tegen FC Utrecht (3-0 verlies) kreeg de Haagse verdediger zijn zevende gele kaart van het seizoen. Dat zijn er al net zoveel als in de gehele afgelopen voetbaljaargang ,,’Beugel’ is een man naar mijn hart, maar dat staat daar los van”, vervolgde Groenendijk. ,,Tom moet zich terugvechten en laten zien dat hij een prima verdediger voor de eredivisie is. Hij moet leren verdedigen zonder een overtreding te begaan.”

Deze week heeft Groenendijk de betreffende spelers in een gesprek al ingelicht over de aanstaande wijzigingen. De trainer geeft spelers doorgaans lang het vertrouwen, maar acht met slechts één overwinning in de laatste zeven competitieduels het moment nu rijp om in te grijpen. ,,Ik zie het als een puzzel. Toen ik hier begon viel die snel in elkaar en afgelopen seizoen was dat ook zo. Nu duurt het langer. De stukken liggen er, maar ze vallen steeds van de tafel.”