Volledig scherm
ADO-fans gooien knuffels in De Kuip. © Pim Ras

Groenendijk kijkt tijdens ‘knuffelregen’ even opzij

Feyenoord - ADOTrainer Fons Groenendijk van ADO Den Haag zal zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de 12de minuut even opzij kijken. Dan zullen ADO-fans honderden knuffels naar beneden gooien, in het vak waar kinderen zitten die patiënt zijn in het Sophia Kinderziekenhuis. 

,,Een geweldig initiatief, ik zal er zeker even naar kijken", zegt Groenendijk. ,,Ik vind dit soort dingen hartstikke mooi. Het geeft aan wat voor club ADO ook kan zijn en dat is alleen maar goed.” De supporters van ADO namen drie jaar geleden voor het eerst knuffels voor zieke kinderen mee naar De Kuip. 

Volledig scherm
Fons Groenendijk. © ANP

Beelden van de 'knuffelregen' gingen de hele wereld over. De Haagse fans zullen daar opnieuw voor zorgen. Er kwamen zoveel exemplaren binnen, dat ze lang niet allemaal mee kunnen naar het Rotterdamse stadion. De supporters hebben daarom een actie bedacht waarbij knuffels voor 1 euro per stuk 'geadopteerd' kunnen worden. De opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis.

AZ besloot 5000 exemplaren te adopteren. Niet alleen om het ziekenhuis te ondersteunen, maar ook om de goede band met ADO te onderschrijven. AZ is tot aan de winterstop welkom in Den Haag om daar de 'thuiswedstrijden' af te werken, aangezien een deel van het dak van het eigen stadion is ingestort.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’