Volledig scherm
Sekou Sidibe (rechts) scoorde tweemaal en verklaarde na afloop dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet. © BSR Agency

Helmond Sport onderzoekt incident rondom PSV’er Sidibe: ’Wij zijn tegen iedere vorm van racisme’

HELMOND - Helmond Sport zoekt het incident rondom Jong PSV-speler Sekou Sidibe tot op de bodem uit, laat de club in een statement weten. De aanvaller stelde dat hij na afloop van het duel een racistische opmerking naar zijn hoofd heeft gekregen. ,,Wij doen er alles aan om snel scherp te krijgen wat er exact is gebeurd”, staat er onder meer in het statement.

Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings verwijst naar dat statement en stelt dat zijn club ook nadrukkelijk achter het gezamenlijke statement staat dat de clubs in het Nederlandse voetbal onlangs maakten na de incidenten rondom FC Den Bosch - Excelsior, waarin speler Ahmed Mendes Moreira racistisch werd bejegend. ,,Wij zijn tegen iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie”, benadrukt Helmond Sport in het statement op de eigen website.

Ook de diverse supportersgroeperingen distantieren zich van elke vorm van racisme. We Are Helmond ontkent dat er racistische opmerkingen tegen Sidibe zijn gemaakt. De speler van Jong PSV zei zelf dat hij werd uitgemaakt voor ‘Zwarte Piet’ na afloop van de wedstrijd. ,,Dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd. Daarom werd ik ook boos en dat heb ook laten blijken”, zei Sidibe vrijdagavond.

Beelden bekijken

Helmond Sport heeft inmiddels al contact met PSV en de KNVB over de kwestie en gaat ook beelden kijken om in kaart te brengen wat er nu precies is gebeurd. Het incident vond plaats rondom de spelerstunnel. ,,Mocht uit dat onderzoek blijken dat er inderdaad iets is gebeurd wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.”

Arbiter Sam Droge zei vrijdag dat hij bij de KNVB melding heeft gemaakt van het incident. ,,Dan is het vervolgens aan de bond wat ermee gebeurt. Ik geef dit in een mail aan. Let wel, ik heb het niet zelf gehoord en van horen zeggen”, aldus de arbiter. 

Volledig scherm
(L-R) Guus Joppen of Helmond Sport, Sekou Sidibe of PSV U23 during Helmond Sport - PSV U23 NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency