Volledig scherm
© AD Sportwereld

Heracles domineert Elftal van de Week

Heracles is de hofleverancier van het Elftal van de Week. De ploeg uit Almelo, die zaterdag met 1-0 van Ajax won, is met vier spelers vertegenwoordigd in het sterrenteam van speelronde 21.

De Heraclieden Maximilian Rossmann (8) en Jesper Drost (8) kregen afgelopen weekeind het hoogste cijfer, maar ook hun ploeggenoten Brandley Kuwas (7,5) en Mohommed Osman (7,5) werden gekozen. Opvallend genoeg komen de overige spelers van zeven verschillende clubs. 

Van de traditionele top-3 haalde alleen Angelino het Elftal van de Week. De linksback van PSV kreeg een 7 voor zijn optreden tegen FC Utrecht. 

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'