Volledig scherm
Jesper Drost © BSR Agency

Heracles half jaar zonder Drost

Jesper Drost moet een operatie aan zijn knie ondergaan. De 26-jarige middenvelder van Heracles Almelo kwam dit seizoen vanwege knieklachten nog niet in actie en een operatie blijkt onvermijdelijk. Drost heeft zo'n half jaar nodig om te herstellen.

,,Zijn knie is al vanaf het begin van het seizoen een probleem", zegt trainer Frank Wormuth. ,,We hebben samen besloten dat een operatie het beste is. Hij zal ongeveer een half jaar uit de roulatie zijn. Dat is jammer, maar we moeten ook aan zijn gezondheid denken.”

Drost speelde vorig seizoen 21 competitieduels, waarin hij twee doelpunten maakte. De middenvelder won in 2014 met PEC Zwolle de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Een jaar later verhuisde Drost naar FC Groningen. Na drie seizoenen stapte hij over naar Heracles.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’