Drie jeugdspelers in de centrale hal van de gloednieuwe Feyenoord Academy.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie jeugdspelers in de centrale hal van de gloednieuwe Feyenoord Academy. © Pim Ras Fotografie

‘Het ontbreekt aan niets op de Feyenoord Academy’

ReportageDe Feyenoord Academy moet de toekomst van de club belichamen. Op 23 augustus werd zij geopend. Het hypermoderne complex is er om talent te ontwikkelen én te verleiden. Een inkijkje.

Door Dennis van Bergen

Een waterig zonnetje breekt door het wolkendek boven Rotterdam-Zuid. Op de hippe pannaveldjes voor de Feyenoord Academy werken jonge mannetjes aan hun traptechniek. Nog niet zo gek lang geleden, op het oude Varkenoord, vormden roestige hekken en vervallen keten de eerste aanblik. Dat is sinds vorige maand verleden tijd.

De nieuwe entree van Feyenoords ‘kraamkamer’, voor een luttele 13 miljoen euro uit de grond gestampt, is ronduit topclubwaardig. ,,Met deze accommodatie kan Feyenoord de toekomst in”, zegt Raymond van Meenen, manager Feyenoord Academy, trots. ,,Het ontbreekt hier aan niets.”

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”