Johan Cruijff Arena.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Cruijff Arena. © Nissan

Hoe creëer je sfeer voor de tv-kijker in een leeg stadion?

Bij FOX Sports zenden ze nu al de Bundesliga uit, maar de sportzender is op de achtergrond al bezig hoe ze straks het Nederlands voetbal op een spetterende manier in beeld kunnen brengen. Ook al blijven de stadions vermoedelijk leeg, zijn er nieuwe mogelijkheden om voor de televisiekijker toch wat sfeer toe te voegen.

Door Yorick Groeneweg

Nu de eerste speelronde in de Bundesliga er helemaal opzit, is iedereen is er wel over uit dat de entourage van alleen maar lege stadions heel anders is dan we gewend zijn. De termen sfeerloos en steriel vallen vaker dan eens. Zeker als de televisieregistratie voor een groot deel is zoals we al jaren gewend zijn.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.