Volledig scherm
Het speelschema richting Europees voetbal. © AD

Hoe zien de play-offs eruit?

Volledig speelschemaFC Groningen verzekerde zich vanavond ondanks een nederlaag in Emmen (1-0) als laatste club van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Trots van het Noorden voegt zich bij Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo, die al een ticket op zak hadden. Hoe ziet het speelschema eruit?

Op 18 mei ontvangt FC Groningen Vitesse (20.45 uur) en speelt Heracles Almelo thuis tegen FC Utrecht (18.30 uur). Drie dagen later zijn Vitesse en FC Utrecht gastheer als de confrontaties weer om 18.30 uur (FC Utrecht-Heracles) en 20.45 uur (Vitesse-FC Groningen) beginnen.

Als FC Groningen Vitesse over twee duels de baas is, speelt het op 24 mei eerst thuis tegen de winnaar van Heracles Almelo-FC Utrecht. Gaat Vitesse door, dan begint het met een uitduel. De returns zijn op 28 mei. Alle duels zijn via een liveblog op AD.nl te volgen.

Promotie-degradatie

Cambuur Leeuwarden en RKC Waalwijk hebben er al een play-off-ronde op zitten. Zij staan op 19 en 22 mei tegenover De Graafschap (Cambuur) en Excelsior (RKC). De winnaar van die tweeluiken staat op 25 en 28 mei tegenover Top Oss of Sparta (Cambuur-De Graafschap) of Go Ahead Eagles of Den Bosch (RKC-Excelsior). Bekijk het volledige speelschema hieronder.

Voor De Graafschap-trainer Henk de Jong is het treffer met Cambuur extra beladen. Hij wordt na dit seizoen trainer van Cambuur.

Volledig scherm
Het speelschema © AD