Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn

Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

,,Ik heb nog zoveel plezier in het voetballen”, vertelt Huntelaar op de clubwebsite. ,,En natuurlijk is het mooi dat Ajax het ook wilde. Er spreekt waardering uit dat ze het zelfs over de lange termijn hebben. Dan zijn ze dus tevreden.”

Met de lange termijn doelt Huntelaar ook op een andere rol binnen de club. ,,Ik heb daarover een gesprek gehad met Marc (Overmars) en Edwin (van der Sar). Zij hadden het over de lange termijn, dat je daarna iets anders bij de club gaat doen – spitsentrainer bijvoorbeeld. We zullen gaan kijken wat erbij past, wat ik leuk vind.” Huntelaar gaat over dat aanbod nadenken, maar wil zich nu nog volledig op het voetbal focussen. ,,Als je daar nu al mee bezig bent, dan is dat hetzelfde genieten van een goede wedstrijd. Meestal gaat het daarna ook mis.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© Pim ras fotografie

Mijlpaal

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

,,We hebben een leuk team, het klikt met elkaar en presteren ook goed. Dat willen we de komende maanden omzetten in prijzen”, zegt Huntelaar, die ook met trainer Erik ten Hag over zijn toekomst sprak. ,,Hij was ook positief, dat maakte het makkelijker om een keuze te maken. Ik teken elke keer voor een jaar om daarna te bekijken of het nog gaat, of ik het nog leuk vind. Nu hebben we in overleg met Erik en Marc besloten er nog een seizoen aan vast te knopen.” Thuis staat zijn gezin ook achter die keuze. ,,Natuurlijk praat je er thuis ook over. Maar iedereen vond het wel leuk dat ik nog een jaartje van huis ben, dus dat was niet erg”, zegt Huntelaar met een knipoog.

De spits is dicht bij zijn 100ste eredivisiedoelpunt namens Ajax, maar die mijlpaal speelt volgens Huntelaar geen rol. ,,Ik ben net zo eerzuchtig voor die treffer als voor de 101ste en 102de. Het is een mooi getal, maar ik ga liever over de honderd heen dan dat ik erop blijf staan.”

Volledig scherm
© Pim ras fotografie
Volledig scherm
© ANP