Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Huntelaar over elleboog: Ik probeer me los te rukken

Klaas-Jan Huntelaar pleitte onschuldig voor zijn armbeweging richting Bram van Polen in de wedstrijd bij PEC Zwolle (0-1). Een soortgelijke beweging van Hirving Lozano gisteren werd nog bestraft met rood, terwijl de Ajax-speler  vrijuit ging. 

Scheidsrechter Kevin Blom liet de actie van Huntelaar onbestraft, maar de televisiebeelden wezen uit dat spits van Ajax nadrukkelijk solliciteerde naar een rode kaart. De doelpuntenmaker van Ajax dacht daar echter heel anders over. ,,Deze dingen gebeuren twintig keer in een wedstrijd", zei hij voor de camera van FOX Sports. ,,Ik word vastgehouden en dan probeer ik los te komen. Meer niet. Vraag anders wat Bram van Polen er van vindt."

Van Polen tilde niet te zwaar aan de actie van Huntelaar. ,,Een rode kaart is niet eens bij me opgekomen", zei de aanvoerder van PEC Zwolle. ,,Raakte hij me? Ach, die dingen gebeuren in een wedstrijd.'' Ook trainer Erik ten Hag wilde niets weten van een rode kaart voor zijn spits. ,,De scheidsrechter had juist voor een strafschop moeten fluiten toen Huntelaar werd vastgehouden. En we hadden met Donny van de Beek nog een penalty verdiend."

Bij koploper PSV kreeg Hirving Lozano zaterdag wel een rode kaart toen hij verdediger Lucas Woudenberg van sc Heerenveen in zijn nek raakte. Voor de Mexicaan dreigt nu een schorsing, met de topper van zondag tegen Feyenoord in aantocht. ,,Lozano wel rood en Huntelaar niet", zei Joël Veltman. ,,Ik denk dat Huntelaar geluk heeft gehad", erkende de aanvoerder van Ajax. ,,Of ik besef dat ze bij PSV boos zijn? Ach, wij zijn ook wel eens boos als we hen zien spelen."

FOX Sports on Twitter

💪🏻 | De elleboog van de week gaat naar: #pecaja https://t.co/tEqayjYcU4 https://t.co/j5sYiBZJO9

poll

Discussie na ellebogen Lozano en Huntelaar: rood of niet?

  • Beiden rood (33%)
  • Beiden niks (33%)
  • Alleen Huntelaar rood (33%)
  • Alleen Lozano rood (0%)
6 stemmen