Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Huntelaar over elleboog: Ik probeer me los te rukken

Klaas-Jan Huntelaar pleitte onschuldig voor zijn armbeweging richting Bram van Polen in de wedstrijd bij PEC Zwolle (0-1). Een soortgelijke beweging van Hirving Lozano gisteren werd nog bestraft met rood, terwijl de Ajax-speler  vrijuit ging. 

Scheidsrechter Kevin Blom liet de actie van Huntelaar onbestraft, maar de televisiebeelden wezen uit dat spits van Ajax nadrukkelijk solliciteerde naar een rode kaart. De doelpuntenmaker van Ajax dacht daar echter heel anders over. ,,Deze dingen gebeuren twintig keer in een wedstrijd", zei hij voor de camera van FOX Sports. ,,Ik word vastgehouden en dan probeer ik los te komen. Meer niet. Vraag anders wat Bram van Polen er van vindt."

Van Polen tilde niet te zwaar aan de actie van Huntelaar. ,,Een rode kaart is niet eens bij me opgekomen", zei de aanvoerder van PEC Zwolle. ,,Raakte hij me? Ach, die dingen gebeuren in een wedstrijd.'' Ook trainer Erik ten Hag wilde niets weten van een rode kaart voor zijn spits. ,,De scheidsrechter had juist voor een strafschop moeten fluiten toen Huntelaar werd vastgehouden. En we hadden met Donny van de Beek nog een penalty verdiend."

Bij koploper PSV kreeg Hirving Lozano zaterdag wel een rode kaart toen hij verdediger Lucas Woudenberg van sc Heerenveen in zijn nek raakte. Voor de Mexicaan dreigt nu een schorsing, met de topper van zondag tegen Feyenoord in aantocht. ,,Lozano wel rood en Huntelaar niet", zei Joël Veltman. ,,Ik denk dat Huntelaar geluk heeft gehad", erkende de aanvoerder van Ajax. ,,Of ik besef dat ze bij PSV boos zijn? Ach, wij zijn ook wel eens boos als we hen zien spelen."

FOX Sports on Twitter

💪🏻 | De elleboog van de week gaat naar: #pecaja https://t.co/tEqayjYcU4 https://t.co/j5sYiBZJO9

poll

Discussie na ellebogen Lozano en Huntelaar: rood of niet?

  • Beiden rood (33%)
  • Beiden niks (33%)
  • Alleen Huntelaar rood (33%)
  • Alleen Lozano rood (0%)
6 stemmen
  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten. Blind beseft echter maar al te goed dat er dan wel uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. ,,Want wij hebben vandaag terecht verloren. Wij waren niet goed genoeg en hebben te weinig gecreëerd. Dat mogen wij onszelf verwijten. Een domper." Blind, een van de twee centrumverdedigers dus, relativeerde de keuze van zijn coach om geen fysiek sterke verdediger op te stellen om Luuk de Jong onschadelijk te maken. ,,Dat kan je achteraf zeggen. Als je goed staat, kan je veel goedmaken. We hebben vandaag gewoon op duelkracht verloren, ook op het middenveld."