Volledig scherm
PREMIUM
Erik ten Hag. © Getty Images

‘Ik voel me soms net een bondscoach’

Erik ten HagMet de uitwedstrijd tegen RKC begint zaterdag deel 3 van Ajax’ seizoen. Juist in die reeks van wedstrijden was de ploeg vorig seizoen niet te stuiten, hoe zwaar de strijd op drie fronten ook was. Voor trainer Erik ten Hag is het balanceren. ,,Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen.’’

Door Freek Jansen

Sergiño Dest verbleef een paar ­dagen op Ibiza, Nicolás Tagliafico zocht met zijn geliefde de Italiaanse kust op - zie Instapost hieronder - en Joël Veltman ging met zijn gezin even naar Disneyland in Parijs. In de voorbije anderhalve week had iedere Ajacied, zelfs de internationals die in actie kwamen voor hun landen, even de tijd en ruimte om ontspanning te zoeken.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.