Volledig scherm
PREMIUM
Jackie Groenen. © Beeld Werkt

Jackie Groenen: Eigenlijk ben ik best een oudje

Met Jackie Groenen (23) in de basis kunnen de Oranje-vrouwen morgen tegen Noord-Ierland een belangrijke stap zetten richting het WK van komend jaar in Frankrijk. Aan haar drive zal het niet liggen. Over Johan Cruijff, Feyenoord en de massale aandacht voor haar team. ,,Niet te geloven toch, als je er over nadenkt?! Zó mooi!”

Volledig scherm
Jackie Groenen aan de bal. © Getty Images

Door Dennis van Bergen

Het leven van een BN’er brengt zo zijn ongemakkelijkheden met zich mee. Jackie Groenen ervoer het laatst nog, toen ze met vriendinnen door haar Tilburg liep. ,,Hé”, hoorde ze, wandelend over De Heuvel in die stad. ,,Weet je op wie je lijkt? Op Jackie Groenen!” De voetbalster trok een gezicht alsof ze ter plekke de molaire massa van een scheikundige formule moest uitrekenen en antwoordde, quasi-verbaasd: ,,Die ken ik niet.”

Het leven in de spotlights. Groenen, speelster van het Duitse 1. FFC Frankfurt, had zich er nooit zo veel bij voorgesteld. Enthousiast geraakt door haar vader en opa Jef, die bij Willem II speelde, vond ze voetballen vooral leuk. Maar na de EK-winst, vorig jaar, heeft de populariteit van het vrouwenvoetbal en van haar persoonlijk een vlucht genomen. Groenen is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze opent sportveldjes. En onlangs nog kreeg ze in de krant Metro een serie lezersvragen op zich afgevuurd. ‘Wat zijn jouw favoriete artiesten?’, wilde Piet van Oosterhout weten. ‘Zou jij ook in de Playboy willen poseren?’, vroeg een andere lezer, Klaas genaamd.