Volledig scherm
Pablo Rosario krijgt rood. © Pro Shots

Jong Oranje zo goed als kansloos voor EK na nieuwe zeperd, rood voor Rosario

EK-KwalificatieJong Oranje is mijlenver verwijderd van het Europees Kampioenschap. In de Vijverberg ging de ploeg van Erwin van de Looi met 1-2 onderuit tegen directe concurrent Schotland. PSV-middenvelder Pablo Rosario veroorzaakte in de slotfase een penalty en kreeg daarvoor een rode kaart.

De Nederlandse ploeg onder 21 toonde aanvankelijk nog veerkracht nadat de ploeg op een 0-1 achterstand was gekomen. Die 0-1 was een resultaat van een foute uittrap van doelman Justin Bijlow.  Teun Koopmeiners verzorgde vervolgens de 1-1 met een lucky. Zijn schot werd van richting veranderd, maar dat gelukje mocht niet baten voor de mannen van coach Van de Looi. Kort voor tijd kreeg Schotland een penalty na een overtreding van PSV'er Pablo Rosario, die ook met rood moest inrukken. De strafschop werd benut door Farser Hornby, die ook al de 0-1 had verzorgd.

Naast Rosario stond ook PSV-verdediger Denzel Dumfries in de basis. Bart Ramselaar viel na een uur spelen in, terwijl Donyell Malen het laatste kwartier mocht meedoen. Sam Lammers, die door PSV wordt verhuurd aan sc Heerenveen, werd na een uur gewisseld.

Vierde in de poule

Jong Oranje staat nu met twaalf punten vierde in de poule achter koploper Engeland (20 punten), Oekraïne (14 punten) en Schotland (14 punten). Mocht Jong Oranje nog tweede worden, moet de ploeg ook nog tot de vier beste nummers twee behoren.

Volledig scherm
Denzel Dumfries in actie tegen Jong Schotland. © Pro Shots

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9169 stemmen