Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal © BSR Agency

Jong PSV helpt FC Twente én zichzelf met fraaie zege op Sparta

Jong PSV heeft FC Twente met een 2-0 zege op Sparta de helpende hand geboden en geholpen aan de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Het beloftenteam van Dennis Haar hielp uiteraard ook zichzelf en is door het verlies van de concurrenten in de subtop terug op plek vier in de stand.

In de eerste helft hadden de Eindhovense talenten al een aantal kansen, maar wisten ze de ruimtes en kansen niet te benutten. Sparta was ook een aantal keren gevaarlijk, maar stuitte op de betrouwbare doelman van Jong PSV: Youri Roulaux. Bij een paar afstandsschoten oogde hij solide en hield hij het beloftenteam op de been.

Na rust drong Sparta aan, omdat de Rotterdammers moesten winnen om nog een hele kleine kans op de titel in de eerste divisie te maken. Sparta gaf veel ruimte weg en dat was vragen om problemen, met de snelle aanvallers van Jong PSV. Joël Piroe profiteerde van een fout bij het team van Henk Fräser, waardoor het veld helemaal open lag. Hij was niet zelfzuchtig en vond Zakaria Abouhklal, die het vonnis velde. Het was al zijn achtste goal in de laatste twaalf duels voor het beloftenteam.

Rood

Sparta drong aan, maar Jong PSV kreeg de kansen. Justin Lonwijk bediende Abouhkhal nog een keer, maar hij schoot net over. Op het moment dat de Jong PSV’er nog een keer doorbrak, werd hij door Dirk Abels naar het gras gewerkt. Mauro Júnior benutte de penalty, nadat Abels tot overmaat van ramp voor Sparta ook nog met rood (twee keer geel) van het veld was gezonden.

Jong PSV maakt nog altijd kans op de derde plek in de eerste divisie en moet daarvoor in ieder geval de laatste twee duels zien te winnen. Vrijdag speelt de ploeg uit bij Almere City FC, daarna volgt nog de thuiswedstrijd tegen het uitgespeelde Telstar.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7964 stemmen