Jordania sleept FC Den Bosch voor de rechter

videoKakhi Jordania en FC Den Bosch staan woensdag tegenover elkaar in de rechtbank. De Georgische zakenman kreeg donderdag van de KNVB te horen dat hij de club niet mag overnemen.

Door Max van der Put

Jordania laat nu weten dat hij beslag wil laten leggen op gelden en/of goederen van FC Den Bosch, om zo (een deel van) het door hem geïnvesteerde geld in de club terug te kunnen krijgen. Hij wilde 99,9 procent van de aandelen kopen om de club uit de problemen te halen. Bij FC Den Bosch kan nog niemand inhoudelijk reageren op deze zet van Jordania. Men is sinds vrijdagochtend op de hoogte van de actie van hem. 

Woensdag mag de Georgiër tijdens een verhoor in de rechtbank van Den Bosch uitleggen waarom hij beslag wil laten leggen en waarop. FC Den Bosch krijgt dan direct de mogelijkheid om te reageren. De club, die al tijden in financieel zwaar weer verkeert, heeft van de KNVB uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor komend seizoen rond te krijgen.

Volledig scherm
Kakhi Jordania. © Jiri Buller
  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.