Volledig scherm
© Lars Smook

Kampioenswedstrijd FC Twente gaat vrijdag niet door; Helmond Sport kan Tukkers kampioen maken

Duel verbodenDe gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben besloten dat de wedstrijd Jong Ajax - FC Twente vrijdag in de eerste divisie niet kan worden gespeeld op sportpark De Toekomst. Aangezien de clubs geen overeenstemming konden bereiken over een andere locatie, de Johan Cruijff Arena, gaat de wedstrijd niet door.

FC Twente had in de betreffende wedstrijd kampioen kunnen worden. De verwachting was dat duizenden fans uit Enschede en omstreken naar de Toekomst zouden gaan, terwijl het zogenoemde uitvak slechts 185 plaatsen heeft. ,,Op basis van politie-informatie houden de burgemeesters Langenacker (Ouder-Amstel) en Halsema (Amsterdam) rekening met ernstige wanordelijkheden en verstoringen van de openbare orde als de wedstrijd doorgaat’', zo staat in een verklaring.

Helmond Sport

FC Twente kan nu op tweede paasdag, bij een overwinning op Jong AZ, in de eigen Veste de titel veiligstellen. Maar het kan ook zijn dat Helmond Sport de Tukkers vrijdagavond al kampioen maakt. De ploeg van Robbie Alflen gaat dan op bezoek bij Sparta, de nummer 2 van de ranglijst. Wint Helmond Sport bij Sparta, dan is FC Twente zonder te spelen kampioen. De kans dat dit gebeurt lijkt niet zo groot, gezien de vorm van Helmond Sport. Maar eerder dit seizoen stuntten de Helmonders op de Braak door met 3-0 te winnen, een van de drie zeges dit seizoen.