Volledig scherm
Nico-Jan Hoogma. © ANP

KNVB begrijpt niets van commotie over duels tijdens interlandverplichtingen

De KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hebben met verbazing gereageerd op de recente ophef die is ontstaan om tijdens interlandperiodes competitierondes in de eerste divisie af te werken. 

Een aantal clubs, waaronder Sparta Rotterdam, uitte hierover hun onvrede, maar volgens de KNVB en de CED gaan ze daarmee voorbij aan eerder gemaakte afspraken.

Nico-Jan Hoogma, KNVB-directeur topvoetbal, wijst op een evaluatie in januari. ,,Uit een stemming bleek dat 14 van de 16 clubs voorstander waren. Daardoor kon de KNVB de wens van clubs en supporters handhaven om de competitie later te beginnen en minder wedstrijden op maandag te spelen. Dat we in die interlandperiodes dan wel de beste spelers selecteren, was daarbij ook bekend. Wij zijn dan ook zeer verbaasd en niet te spreken over alle commotie die nu is ontstaan.''

Marc Boele, algemeen directeur CED, sluit zich bij de woorden van Hoogma aan. ,,Het is natuurlijk vervelend als je spelers moet missen, maar dit is een besluit dat ondanks dit nadeel op uitdrukkelijk verzoek van het overgrote deel van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie is genomen.''

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.