Volledig scherm
Scheidsrechter Serdar Gozubuyuk krijgt de van de VAR het signaal dat hij moet gaan kijken naar de overtreding van Lamprou © Pim Ras Fotografie

KNVB: Dat Gözübüyük komend weekeinde niet fluit is geen strafmaatregel

Dat Serdar Gözübüyük komend weekeinde geen wedstrijd in de eredivisie leidt, is volgens de KNVB geen strafmaatregel. De na Ajax – Heerenveen (4-4) veelbesproken scheidsrechter is door de bond ook gewoon ingeroosterd: zaterdag als VAR bij Heracles - PEC Zwolle.

De overtreding van Ajax-doelman Kostas Lamprou op Heerenveen-spits Sam Lammers geen strafschop? Nederland sprak er de laatste dagen schande van. Arbiter Serdar Gözübüyük werd door scheidsrechtersbaas Dick van Egmond ook publiekelijk gecorrigeerd.

Een veelbesproken scheidsrechter wordt nogal eens in de luwte gezet met een wedstrijd in de eerste divisie of helemaal geen aanstelling. Gözübüyük kreeg voor komend weekeinde ook geen wedstrijd toebedeeld als scheidsrechter. Dat kan geen toeval zijn, zou je denken. Maar, legt een zegsman van de bond uit, het is geen strafmaatregel.

Morgenavond staat Gözübüyük immers op het veld bij het bekerduel Feyenoord – Fortuna Sittard. ,,En het is niet gebruikelijk dat een scheidsrechter drie wedstrijden binnen zo’n korte tijd fluit”, is de uitleg van de bond. Om diezelfde reden leiden Jochem Kamphuis (FC Twente-Willem II) en Kevin Blom (Ajax-Heerenveen) komend weekeinde ook geen wedstrijden in de eredivisie.

Dennis Higler is vanavond arbiter bij AZ – Vitesse en komend weekeinde bij PSV – FC Groningen, maar hij floot in de afgelopen speelronde geen duel op het hoogste niveau.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7466 stemmen