Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

KNVB herdenkt Cruijff voor aanvang van Nederland - Duitsland

De KNVB heeft voorafgaand aan het duel tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de EK-kwalificatie stilgestaan bij Johan Cruijff. Het is precies drie jaar geleden dat de beroemde nummer 14 overleed.

Op de grote schermen van de Johan Cruijff ArenA was een compilatie te zien van mooie acties van de oud-topspeler en trainer. De supporters in het stadion reageerden met een spontaan applaus.

Onder meer zijn oud-clubs Ajax en FC Barcelona stonden zondag ook stil bij de sterfdag van Cruijff. ,,Drie jaar geleden... Voor altijd onze bron van inspiratie. Voor altijd Johan Cruijff’', schreef Ajax op Twitter bij een foto van de legendarische nummer 14.

Barcelona plaatste een filmpje op de website ter nagedachtenis aan de man die de club als speler en later als trainer successen bracht. ,,Johan Cruijff, voor altijd in onze gedachten. Drie jaar zonder jou, maar jouw nalatenschap blijft voor altijd bestaan’', schrijft de Catalaanse club.

Ook wereldvoetbalbond FIFA plaatste bewegende beelden. ,,Vandaag drie jaar geleden verloor de voetbalwereld een icoon’', schrijft de FIFA.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?